Aktiviteter

Runt omkring Vartorps Gård finns gott om möjligheter till olika aktiviteter för naturälskare: fiske, cykel/ vandringsleder, fågeltorn, svampskogar och utflyktsmål för dagsturer.

Att göra i närheten

Vartorps Gård är en bra utgångspunkt för en härlig och varierad vistelse i Småland. Härifrån är det nära till det mesta och det finns massor av saker att hitta på – om man nu inte bara vill njuta av allt gården och dess omgivningar har att erbjuda så finns här en hel del andra saker att göra:.

Naturen – Lundens naturreservat - vår granne.

Lundens Naturreservat, https://www.lansstyrelsen.se/kronoberg/besok-och-upptack/naturreservat/lunden.html

Barn

Astrid Lindgrens värld Där sagor blir verklighet,  http://astridlindgrensvarld.se/

High Chaparall  ”En värld full av fängslande shower, fascinerande hjältar och skurkar, salooner med god mat och dryck och massor av andra upplevelser”  http://www.highchaparral.se/sv/

Kleva Gruva Intill gruvan kan du ta dig uppför en klättervägg, vaska guld i ränna, ge dig ut på skattjakt och njuta av den vackra utsikten från toppen. Kanske samlar du vännerna runt den urgamla tryggheten som en öppen lägereld ger.
För öppettider, se webbsidan.http://www.klevagruva.se/

Leos lekland, Växjö https://www.leoslekland.se/vaxjo/

Sevärdheter

Vid Hulta Klint ligger Singoallas grottor https://naturkartan.se/sv/vaxjo/singoallas-grotta. Enligt sägen var det här Viktor Rydberg hämtade inspiration till sin roman Singoalla. Mer om Singoallas grotta https://inventerare.wordpress.com/2007/07/31/hulta-klint-and-singoallas-grotta/

Nykulla Utsiktstorn http://www.tjuredahembygdsforening.se/nykulla-utsiktstorn/ är Kronobergs enda utsiktstorn. Det är 25 meter högt och den översta våningen är 258 meter över havet.

Äventyr

För den vågade – Europas längsta Zipline http://www.swedenzipline.com/sv

Äventyrer, utmaningar och klurigheter för barn och vuxna på bodaborg i Sävsjö.

www.bodaborg.se/anlaggningar/savsjo/

Turridning

Turridning på Islandshästar i Lövshult för bokning gå vidare till deras hemsida http://islandshastar.nu/ de finns inom en halvtimme, 25 km, från oss.

Antikt och loppis

http://www.brot.se/brottsahemmet/

https://ostregard.se/

Bittes Second Hand & Loppis, Rottne

Shopping

Anrika Småländska traditioner med nytänkande konst och design hittar ni i Glasriket, https://www.glasriket.se/sv

Kosta Outlet: https://www.kostaoutlet.se/

Smålands Turistbyrå

https://www.visitsmaland.se/sv