Om Vartorps Gård

 

Om oss

Vartorp var en gång en storslagen herrgård med både kvarn och sågverk, drivet av vattnet från Mörrumsån och med flera tusen tunnland åkermark.

Idag är gården en fridfull oas med en unik semesterform, som förenar lusten till en enkel natursemester med behovet av moderna bekvämligheter. Bo på lantgård med hästuppfödning, höns, grisar, stallkatter och kaniner med den vackra småländska naturen runt knuten.

Läs mer

Historia

Det har bott människor här på Vartorp sedan långt, långt tillbaka i historien. Den första vi vet om, och kan namnet på, var en riktig riddare – Rörk Tordsson. Han bodde här fram till 1345 och efter honom kom andra riddare och herremän till.

Familjen Sparre bodde här i flera hundra år innan den siste Sparre till slut blev halshuggen. Sparre-familjen känner många till genom den sorgliga kärlekshistorien om lindanserskan Elvira Madigan och löjtnant Sparre.

Läs mer

Bild gallery

 

Vartorps vänner

Här finner du gårdens vänner som vi på ett eller annat sätt samarbetar med. Är du och ditt företag/förening/organisation intresserad av att göra något ihop med oss? Tveka inte att höra av dig!

Läs mer